Wie is het gezicht achter Biobouw?

Alt Text
Mijn naam is Wim Mourits. Werkzaam op het bedrijfsburo van een groot aannemersbedrijf, ontdekte ik dat het werk van de ‘jongens’ buiten op de werkvloer mij meer aansprak dan mijn werk binnen de 4 muren van een comfortabel kantoor. Mijn omscholing tot timmerman, 8 jaar avondschool, een leermeester met 40 dienstjaren, maakte dat ik in 1986 startte met mijn aannemersbedrijf ‘Mourits KlusBus’.
Alt Text
Dan komt er al snel een fase dat ik bewuster in het leven wil staan en zo ook, bewuster wil werken. Toen ik op een eco-beurs ‘gegrepen ‘werd door de woorden op een afbeelding met ‘Sitting Bull’ werd voor mij, mijn missie duidelijk. “Let us put our minds together and see what life we will make for our children ‘
Alt Text
Ik ging op een ecologische wijze ‘klussen’. Dit groeide al snel uit tot een aparte BV, en in 1994 richtte ik ‘Mourits BioBouw bv’ op. Dit was ook de tijd dat ik een eigen biologische afgeschermde elektrakabel ontwikkelde voor een gezonder leefklimaat in huis. Meer hierover achter de knop produkten.

Mede dankzij samenwerking met de inmiddels overleden architect Teun Verstand, werden wij gevraagd projecten te bouwen die een voortrekkersrol gingen vervullen op het gebied van ‘het mens-, en milieuvriendelijke bouwen. “Conferentieoord Morgenstern ” in Barchem is daar een mooi voorbeeld van.

Uitgebreide informatie hierover achter de knop “Wat kan ik voor u doen”.